//

При новому президенті України намагалися знищити Київський патріархат, але нічого не вийшло, заявив Патріарх Філарет (Денисенко) в ході візиту до Полтави

Офіційний архипастирський візит предстоятеля УПЦ КП Патріарха Київського і всія Русі-України Філарета (Денисенко) в Полтавську єпархію відбувся 20-22 травня, повідомляє прес-служба Київської патріархії.


В перший день візиту Патріарх освятив новозбудовану дзвіницю Свято-Покровського храму в мікрорайоні Сади-2 і поклав квіти до пам'ятника жертвам Голодомору - геноциду українського народу. Пам'ятник споруджений на кошти парохіян і жертводавців храму.


Після відвідин Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенко глава УПЦ КП і керівник Полтавської єпархії єпископ Феодор дали прес-конференцію в Галереї мистецтв. Заявивши про своє прагнення до єдності українського православ'я, Філарет сказав: "Думали, що при новому президентові Київський патріархат зникне і почали працювати на знищення. Але що вийшло? Нічого не вийшло. Київський патріархат міцнішає. І там, де були спроби захопити храми Київського патріархату, перемоги не здобули. На наш захист встали громадські організації демократичного і патріотичного спрямування. І як не дивно, ці роз'єднані партії стали об'єднуватися довкола захисту Київського патріархату. А здолати цю силу, яку ми представляємо, зовнішня сила вже не може".


За словами Патріарха Філарета, в УПЦ МП розуміють, що без Київського патріархату у них би забрали і ту самостійність, яку структура Московського патріархату в Україні має.

 

Джерело: www.portal-credo.ru