//

Президент запросив Раду Церков до Криму на сольних виступ міністра культури

Під час зустрічі із Всеукраїнською радою Церков Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ закликав Гуманітарну раду обговорити із Радою церков нову гуманітарну політику країни.

 

В.ЯНУКОВИЧ зауважив, що зараз Національною академією наук підготовлена програма гуманітарного розвитку країни.

 

Президент зауважив, що найближчим часом ця програма буде розглянута, і тому він запросив представників духовенства висловити свої думки щодо цієї програми.

 

«Я би хотів, щоб ви обов’язково з Радою релігійних організацій, з керівниками наших церков зустрілися, дали їм проект цієї програми, і почули, відчули один одного», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, звертаючись до секретаря Гуманітарної ради Ганни ГЕРМАН.

 

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ запропонував провести наступну зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков влітку у Криму.

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, завершуючи сьогоднішню зустріч з керівництвом Ради церков.

 

В.ЯНУКОВИЧ запропонував кілька дат – спочатку він висловив точку зору, що можна було б зустрітися у вересні-жовтні, а потім згадав про вибори і запропонував таку зустріч провести раніше, у серпні.

 

«Десь у числах п’ятнадцятих», - ініціював В.ЯНУКОВИЧ.

 

Також він вважає, що цю зустріч можна було б провести не в Києві, а, наприклад, в Криму.

 

«Чому я кажу про Крим? Тому що більшість людей десь до числа 20 (серпня –УНІАН) відпочивають у Криму, і я особисто», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

 

Крім того, звертаючись до міністра культури Михайла КУЛИНЯКА, В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що в Криму він зможе заграти та заспівати.

 

Джерело: УНІАН