//

Президент Янукович не поїде до Ватикану на презентацію української ялинки

Міністерство інфраструктури України заперечило своє ж повідомлення про те, що президент України Віктор Янукович особисто презентуватиме різдвяну ялинку у Ватикані.


«Інформація щодо презентації для Ватикану української ялинки президентом України Віктором Януковичем виявилася непідтвердженою, тому ці дані просимо вважати недійсними», – говориться у повідомленні прес-служби відомства, розповсюдженому у вівторок, 22 листопада.


Раніше у вівторок Мінінфраструктури повідомляло, що Україна вперше подарує різдвяну ялинку для Ватикану і Янукович особисто презентуватиме цей подарунок.


Різдвяне дерево для католицької столиці пригляділи у Закарпатській області. Його висота 30 метрів, діаметр стовбура – більше 1,5 метра. Зрізали ялинку 18 листопада, а повинні встановити у центрі Ватикану 5 грудня. У Міністерстві відзначили, що згідно з дорученням правління проводиться організація доставки ялинки до Ватикану спецтранспортом через Словенію.


  Традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з’явилася на початку 80-х років минулого століття під час понтифікату Івана Павла ІІ.


Нинішній Папа Римський Бенедикт ХVІ продовжив традицію, згідно з якою дерево-символ свята щорічно везуть у Ватикан з різних країн.


Минулого року ялинку висотою 34 м і вагою 5 тонн привезли з Італії.


За матеріалами www.newsru.com