//

Президент Монголії подякував католикам за сприяння у справі скасування смертної кари

Президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж надіслав офіційного подячного листа на адресу «Спільноти святого Еґідія» – Міжнародної християнської громадської організації з осідком в Римі, за старання, докладені для скасування смертної кари в його країні.

 

Монголія остаточно викреслена зі списку країн, що застосовують смертну кару, після того, як місцевий Парламент 5 січня 2012 року затвердив прийняття другого Факультативного протоколу до Міжнародного пакту про політичні та громадські права. Приєднання до цього трактату є зобов’язанням перед Об’єднаними Націями не застосовувати смертну кару та вжити всіх необхідних засобів для її усунення зі своєї правової практики.

 

«Спільнота святого Еґідія», крок-за-кроком, супроводжувала процес, започаткований Президентом Елбегдоржем, надаючи необхідну підтримку. Він розпочався два роки тому з одностороннього рішення Глави держави накласти мораторій на виконання найвищої міри покарання. Пригадаємо, що Цахіагійн Елбегдорж у 1983-1988 рр. навчався у Львові у Військово-політичній академії, сьогодні – Академія сухопутних військ, за фахом журналістика.

 

Джерело: Радіо Ватикан