//

Президент Італії відвідав «Двір язичників»

Значного розголосу в Італії набув черговий випуск «Двору язичників» – ініціативи Папської Ради культури щодо діалогу з невіруючими. Цього разу цей захід було організовано у серці католицької Італії – Асижі. Спеціальним гостем зустрічі був президент Джорджо Наполітано, що викликало особливе зацікавлення громадськості, враховуючи той факт, що він є відомим за багаторічну комуністичну діяльність.


Глава італійської держави говорив про необхідність співпраці з Церквою у часі кризи. Особливо це стосується зміцнення загального добра та повернення належного місця для громадянської позиції, що вимагає спільних зусиль зі сторони різних інституцій та середовищ. «Йдеться про зусилля заради оживлення наново відчуття етики і обов’язку, – говорив президент Наполітано. – Йдеться про поширення нової свідомості духовних цінностей, дарів культури, користі з солідарності. Лише вони можуть зрушити стан людини».


Під час програми за участю президента Італії звучали і особисті теми, безпосередньо пов’язані з метою «Двору язичників». Джорджо Наполітано визнав, що в дитинстві отримав релігійне виховання, однак з часом віддалився від практик, не знайшовши у них відповіді на питання, що його цікавили. «Я обрав інше життя, яке поглинуло цю потребу», – зазначив президент і додав: «Можливо, мене не торкнулося світло благодаті…».


За матеріалами pl.radiovaticana.va