//

Президент Гондурасу, зневірившись у боротьбі з корупцією в поліції, кличе на допомогу священиків

Президент Гондурасу Порфіріо Лобо Соса для підвищення ефективності боротьби з корупцією в поліції хоче залучити Католицьку Церкву країни, повідомляє «ENInews». Такий намір глава держави висловив на зустрічі з єпископом Ромуло Еміліані, вікарієм єпархії Сан-Педро-Сула.

 

На думку президента, священики допоможуть прищепити працівникам поліції християнські моральні цінності.
До таких заходів владу Гондурасу підштовхнула серія скандалів, пов'язаних зі охоронцями правопорядку. У листопаді минулого року 176 офіцерів поліції арештували за звинуваченням у співучасті або покритті різних злочинів: крадіжок, викраденні дітей, поширенні наркотиків.


У грудні викриття і арешти поліцейських викликали хвилю мітингів з боку членів євангелізаційних громад, під час яких протестанти закликали всіх християн почати молитовні чування, спрямовані на зміну ситуації в поліції.


Газета «La Tribuna» повідомляє, що влада відреагувала на це прийняттям низки законодавчих заходів, спрямованих як на обмеження свавілля правоохоронців, так і на посилення покарань за злочини, вчинені поліцією.


Єпископ Еміліані відомий своєю активною проповідницькою і євангелізаційною діяльністю серед молоді. Про його реакцію на пропозицію президента поки не повідомляється.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru