//

Президент Філіппін готовий ризикнути екскомунікою заради нового закону

Президент Філіппін Бенігно Акіно заявив, що він готовий бути відлученим від Церкви заради нового закону про планування сім’ї, який єпископи країни нещодавно засудили.


«Зрештою, я мушу слухати своєї совісті і робити те, що вважаю за потрібне» - заявив президент, звертаючись до студентів університетів. Він зазначив, що відчуває своїм обов’язком пропихати прийняття законодавства про планування сім’ї навіть під «ризиком бути екскомунікованим».


Єпископи Філіппін вже неодноразово закликали президента відхилити законодавство, яке дозволить проводити кампанії із розповсюдження презервативів, а також серйозно нашкодить захисту совісті працівників сфери охорони здоров’я. Єпископи не погрожували йому екскомунікою, але зазначили, що будуть підтримувати акції громадянської непокори у випадку, якщо закон буде прийнятий.


Речник архиєпархії Лагуни, о. Джеррі Облепіас, сказав, що президент Акіно має «помилкову совість» стосовно цього питання. «Мені дуже шкода, що він не розуміє значення своїх слів» - зазначив священик, коли почув, що президент настільки легко говорив про екскомуніку.


За матеріалами Catholic Culture