//

Президент Чилі закликає захистити ненароджене життя

Себастьян Піньєра, президент Чилі, заохочує міністрів стати на захист ненародженого життя. Конгрес Чилі має намірення дебатувати над двома законопректами, які ліквідовують покарання за вбивство ненароджених дітей.
 

Під час екуменічних урочистостей з нагоди свят Різдва в президентському палаці Піньєра сказав, що ті, хто вірить в Бога, бачать його світло, яке прояснює їх дорогу. Було б добре, якби наш уряд, міністи і секретарі мали в голові вартості, здатні надихати їх дії – сказав Президент. Такими діями є оборона життя, особливо того, яке ще не народилося , і оборона свободи кожної людини.
 

Такими діями є також оборона солідарності, справедливості, поваги і турботи про середовище і родинні цінності – додав Піньєра. Перший з часів Піночета правий глава Чілі також підкреслив, що всі, хто приймає відповідні рішення, повинні мати в серці ті вартості, а якщо відкидають їх- змінити свої поступки.

Кардинал Франціско Хав’єр Ерразуріс, присутній на урочистості, сказав, що останній рік в Чилі був роком катастроф, таких як землетрус, завал шахти і пожежа в’язниці. Згідно його позиції , тепер держава Чилі повинна боротись із загрозою життю ненароджених дітей.
 

Слова президента і кардинала були реакцією на появу двох проектів зміни права в Чилі, які позбавляють кари за аборт у випадку загрози для здоров’я матері, неповносправності дитини чи у випадку згвалтування. Наразі аборт в Чилі є нелегальним в кожному випадку, хоча останнім часом ліві уряди були задіяні в пропогуванні таблетки «наступного дня». Тепер уряд попагує фільм, в якому батьки розповідають , що їх ще ненароджені діти вже досвідчують світ і є живучими людьми.
За матеріалами: fronda.pl