//

Президент Чилі відвідав Ватикан

Бенедикт XVI прийняв на спеціальній аудієнції президента Чилі Себастьяна Піньєру. Високий політик здійснив цей візит в рамках  подорожі, яка обіймає Італію, Ватикан, Близький Схід та Іспанію. Ціллю подорожі є зміцнення співпраці Чилі з Євросоюзом, як зазначив представник уряду.
 

 

В одній з статей L’Osservatore Romano президент Піньєра задекларував свою прив’язаність до промованого в суспільній науці Церкви поняття «інтегрального розвитку». На його думку воно доповнює економічний розвиток, а його реалізація забезпечує права кожної людської істоти від зачаття до природної смерті. Саме такого інтегрального розвитку прагне президент Піньєра для свого народу, називаючи в цьому контексті такі завдання, як зменшення рівня злочинності, зміцнення демократії і верховенства права, розвиток освіти, охорона сім’ї, а перш за все – право на життя.
 

 

Ці теми появилися в комунікаті, який видали після візиту. Президент зустрівся також з держсекретарем Ватикану Тарчізіо Бертоне та головним дипломатом Доменіком Мамберті. Повідомлено, що під час розмов порушувались питання охорони людського життя і родини, інтегрального розвитку, боротьби з бідністю, порушень прав людини, справедливості і громадського спокою. В цьому контексті звернено увагу на позитивний внесок католицьких інституцій. Крім того, обговорено ситуацію в Латинській Америці, зазначаючи зближення позицій Апостольської Столиці та Чилійського уряду в сфері «базових вартостей людського співтовариства».

 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie