//

Презентація у Львові українського видання книги «Вівторки любив найбільше»

Увечері 17 травня в митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії відбулася презентація українського видання книги Архієпископа Мечислава Мокшицького і Бригіди Грисяк «Вівторки любив найбільше: розповідь про щоденне життя Йоана Павла ІІ», яка нещодавно побачила світ у Католицькому Медіа-Центрі в Києві. Представлення цієї книги у Львові привернуло увагу духовенства і вірних різних Церков, науковців, діячів культури і мистецтва, представників дипломатичного корпусу у Львові, журналістів.

 

Про те, як виникла книга «Вівторки любив найбільше» розповів колишній особистий секретар Папи Йоана Павла ІІ і нинішнього Понтифіка Бенедикта XVI Архієпископ Мечислав Мокшицький. Про бл. Йоана Павла ІІ та презентовану книгу мовили заступник міського голови Львова Василь Косів, віце-ректор УКУ о. Богдан Прах, директор Палацу Потоцького Оксана Козинкевич, завідувач відділом Львівського музею історії релігії Руслана Бубряк. Своїми думками поділилися також Архієпископ Львівський і Галицький Августин з УПЦ, котрий прибув разом з Єпископом Дрогобицьким Філаретом, синкел Львівської Архієпархії УГКЦ о. Віталій Дуткевич, ЧСВВ та о. Євген Толочкевич з УАПЦ.

 

Архієпископ Мечислав Мокшицький відповідав на запитання про особливості презентованої книги та  ділився спогадами про бл. Йоана Павла ІІ. Зустріч автора з читачами прикрасили духовні музичні твори у виконанні струнного квартету.

 

Костянтин ЧАВАГА

Джерело: rkc.lviv.ua