//

Презентація Еко-Біблії

28 серпня лідери різних християнських конфесій зберуться на Галапагоських островах з нагоди презентації екологічної Біблії. Міжнародна ініціатива хоче закликати сучасну людину, якій Бог доручив створіння, до відповідальності за нього. Ініціатором виступив Союз біблійних Товариств, який об'єднує 145 організацій у 200 країнах. Книга вийшла на іспанській. Мета Союзу - перекласти її на якомога більшу кількість мов.

 

Еко-Біблія звертає увагу сучасної людини  в період глобального потепління  подивитися на світ і навколишнє середовище через призму навчання, яке міститься у Святому Письмі. Книга надрукована рослинними фарбами на папері, переробленому  з макулатури. Як повідомляють творці, всі наступні видання також будуть дотримуватися принципу "не зашкодь природі".

 

Але головне в Еко-Біблії - зміст - вона складається з цитат Святого Письма про важливість створіння і відповідальність за нього перед Богом. І місце її презентації обрано не випадково - Галапагоські острови, де Дарвін, вивчаючи природу, створив свою теорію еволюції. Тут до сих пір існує майже незаймана цивілізацією екосистема. Острови належать Еквадору, до якого звідси майже 1000 км.

 

Зустріч триватиме до 1 вересня - дня, який відзначається багатьма християнами як День створення.

 


За матеріалами radiovaticana.org