//

Пресвята Марія є Покровою нечуючих дітей

12 жовтня в каплиці спеціальної школи інтернат для нечуючих дітей, відбулося святкове богослужіння, а відтак концерт за участю учнів школи і УТОГу.

 

Святкування Покрови є особливо радісним святом. В цей час згадується минуле школи, приходять випускники і батьки учнів. Також приходять різні гості та друзі, зокрема представники Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія”, адже вже не перший рік відбувається тісна співпраця Центру з дирекцією, вчителями і учнями школи. Декілька вчителів брали участь у літніх навчальних програмах Центру. Також спільно з викладачами школи розробляються методичні матеріали для літургійного осмислення жестовою мовою.

 

“Пресвята Богородиця все своє життя була тихою і малослівною. Власне її подвиг полягав у слуханні і спогляданні Божого Слова. Глухі люди мають особливу харизму бути у тиші і у мовчання споглядати Христа”, - зазначив у проповіді о.Олег Лазуркевич, директор Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія” УГКЦ

 

В богослужінні і концерті взяв участь також бр. Михайло Фенканін, ліц. з сурдопедагогіки (Познанський університет, Польща), який готується до служіння глухим і вивчає життєву ситуацію глухої людини. Він розповів про свято Покрови Пресвятої Богородиці, поділився рефлексіями на тему зустрічі людини з Богом.


Повідомив о.Олег Лазуркевич,
директор Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія” УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua