//

Прес-секретарі УГКЦ спілкувались про кризові явища

У четвер, 27 жовтня, у Брюховичах відбулась зустріч прес-секретарів і представників прес-служб, котрі працюють у середовищі УГКЦ. Під час зустрічі говорили, здебільшого, про кризові ситуації у мас-медійному просторі, а фахівці давали поради, як успішно їх долати. Крім цього, прес-секретарів закликали активізувати медіа-моніторинг і налагоджувати тісні контакти зі світськими ЗМІ, аби образ УГКЦ у глобальному просторі формувався достовірно і вичерпно. Прес-секретарям запропонували також більше віддзеркалювати у мас-медіа діяльність нашої Церкви на українських поселеннях близького і далекого зарубіжжя. А от керівник Департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців суттєвий акцент зробив на функціонуванні християнського Інтернет-телебачення як дієвого чинника сучасності. Взагалі, священик назвав роботу прес-служб своєрідним «душпастирством через мас-медіа».

 

Під час зустрічі прес-секретарі слухали виступ Владики Богдана Дзюраха, секретаря Синоду Єпископів УГКЦ та керівника Адміністрації Патріаршої курії. Владика підкреслив, що діяльність єпархіальних прес-секретарів і прес-служб загалом покращується. Проте людям, котрі працюють у цій сфері, і надалі треба тонко відчувати пульс діяльності Церкви, щоб уміти протистояти кризовим явищам. Владика Богдан наголосив: «Інформація – частина комунікаційної діяльності Церкви». Саме тому через мас-медіа багато людей можуть зустрітись із Христом, навернутись, врятуватись і стати носіями добра.

 

Під час зустрічі присутні мали можливість обговорити і важливі проблеми, які трапляються у їхній повсякденній роботі. Наступна подібна зустріч планується у грудні цього року. 

 

Прес-центр Бучацької єпархії УГКЦ