//

Прес-конференція з нагоди Всеукраїнської прощі до Страдчу

Завтра, 19 червня, об 11.00, за адресою пр. Т. Шевченка, 11,  у Львові, в ГО «Львівський прес-клуб» відбудеться прес-конференція з нагоди Всеукраїнської прощі до Страдчу, що на Львівщині, в якій візьме участь Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, присвяченій пам’яті страдецьких блаженних – о. Миколи Кондрата та дяка Володимира Прийми, Дню мирянина та Року віри.

 

Учасники:

-          о. Іван Колтун, парох храму Успіння Пресвятої Богородиці в Страдчі;

-          о. Василь Білаш, голова Комісії УГКЦ у справах мирян;

-          п. Зеновій Боровець, активний мирянин, доцент Національного Університету Львівська Політехніка, катехит храму Вознесіння Господнього, що у Львові.

 

За попередніми даними, паломництво до Страдчу розпочнеться 26 червня 2013 року о 8.30 із с. Ямельна, місця мученицької смерті блаженних о. Миколи Кондрата і дяка Володимира Прийми. Архиєрейську Божественну Літургію очолить Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук). Під час паломництва блаженного Володимира Прийму проголосять покровителем усіх мирян УГКЦ, а також освятять камінь під забудову «Відпустового центру Львівської Архиєпархії УГКЦ».

 

Прес-конференцію можна буде переглянути в онлайн-режимі на сайті http://www.pressclub.lviv.ua та http://daily.lviv.ua/.

 

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до Руслани Ткаченко, Департамент інформації УГКЦ. Моб тел. 8 097 601 64 22, e-mail:  ruslanatkachenk@gmail.com.