//

Прес-конференція: Деструктивна секта «Догналівців» її вплив та маніпулювання почуттями віруючих

У четвер 29 березня 2012 року, о 13:00 у конференц-залі Митрополичих палат (Площа Святого Юра, 5) відбудеться  прес-конференція на тему: Деструктивна секта «Догналівців» її вплив та маніпулювання почуттями віруючих.

 

 

 

Учасники прес-конференції:

Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк) Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ;

Преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук) Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ;

Отець Орест Вільчинський керівник інформаційного проекту «Католицький Оглядач».

 

Вхід на прес-конференцію лише за посвідченнями журналіста.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії

 

Довідка:

Ілля Антонін Догнал, громадянин Чеської Республіки, екскомунікований (відлучений від Церкви) священик, колишній агент чеських спецслужб. У 2008 році Ілля Догнал і його найближче оточення – Роберт Обергаузер,  Маркіян Гітюк, Методій Шпіржик  – самопроголосили себе єпископами і зі своїми симпатиками утворили секту, яку назвали «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква». Ще за деякий час очільники догналізму викляли увесь провід і духовенство Греко-Католицької Церкви, а згодом і усієї Католицької Церкви включно з Намісником Петра Папою Римським Бенедиктом XVI,  натомість вони постійно звертаються зі словами підтримки до Патріарха Російської Православної Церкви.

Адепти секти під керівництвом Іллі Догнала неодноразово порушували громадський порядок, підбурювали до міжрелігійної ворожнечі, кілька разів намагалися силою захопити культові споруди без жодного на це права. Кульмінацією їхньої діяльності стало побиття Догналом жінки з нанесенням їй тілесних пошкоджень під час спроб незаконно заволодіти каплицею у Львові.