//

Прем'єр Великобританії закликав до відродження християнських цінностей

Прем`єр-міністр Великобританії закликав до відродження християнських цінностей, щоб уникнути "занепаду моралі" в країні. Як повідомили сьогодні британські ЗМІ, з таким зверненням Девід Камерон виступив в Оксфорді, де проходить святкування 400-річчя Біблії короля Якова I.

 

"Великобританія - це християнська країна, і ми не повинні боятися говорити про це", - заявив Камерон . "Біблія сприяла появі у Великобританії ряду цінностей і моральних норм, які зробили країну такою, якою вона є сьогодні", - зазначив глава уряду. Звертаючись до служителів Англіканської церкви, він запропонував їм брати активнішу участь у політичному процесі й не уникати давати оцінки цих подій у країні.

 

"Ухилення від того, щоб говорити правду про поведінку, про моральність, вже призвело до низки соціальних проблем", - указав Камерон, віднісши до таких серпневі погроми, фінансову кризу та загрозу релігійного екстремізму.

 

"Багато цінності християнської країни поділяються прихильниками інших віросповідань і тими, хто не є віруючими. Толерантність суспільства, до якого закликає християнство, надає більше простору й для інших релігійних вірувань", - вважає прем`єр-міністр. Серед таких цінностей він назвав відповідальність, працьовитість, співчуття й скромність.

 

Джерело: religions.unian.net