//

Прем'єр Угорщини: Європа повинна повернутися до християнства

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Європа повинна повернутися до християнства, поки ще можливо відновити економіку, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на LifeSiteNews.


Про це він заявив під час XIV Конгресу католиків, який був присвячений темі «Надія і відповідь християн на кризу».
За словами Орбана, за кожною процвітаючою економікою стоїть «рушійна духовна сила».


«Криза в Європі не безпричинна, - сказав політик. - Вона викликана легковажністю і халатністю лідерів, які ставили під сумнів християнське коріння. Саме ці корені згуртували Європу, зміцнили її сім'ї та робочі місця. Християнські цінності були старою континентальною економічною силою».


Прем'єр-міністр зазначив, що в християнській Європі криза неможлива: «Християнська Європа стежила б за тим, щоб кожен євро не був витрачений даремно. Християнська Європа не дозволила б країнам тонути в рабстві кредитів».


Віктор Орбан, який сам є протестантом, вважає, що саме «протестантська реформація» відкрила еру лихварства і жадібності, через що сума кредитів перестала визначатися способом, що враховує моральність. Крім того, він підкреслив, що ввівши «заходи жорсткої економії», накладені Євросоюзом на Грецію та Італію, наслідком яких стало повсюдне безробіття, політичні лідери відмовилися від «людського аспекту» економіки для того, щоб стримати збільшення національних боргів, накопичених соціалістичними країнами за останні сторіччя.

 

За матеріалами www.invictory.org