//

Премія миру для архиєпископа з Уганди

Архиєпископ Джон Баптіст Одама, ординарій Архиєпархії Ґулу в Уганді, став лауреатом мирної нагороди, яку присвоює християнська організація "World Vision International". 28 вересня Архиєпископа нагородили за його діяльність на користь миру в північній частині Уганди. Впродовж багатьох років ця територія потерпає від повстанської Господньої Армії Опору (Lord's Resistance Army).


Архиєпископ Одама, котрий невпинно брав участь в мирному вирішенні конфлікту, 14 липня 2004 року особисто зустрічався з членами ГАО, намагаючись переконати їх припинити повстання і повернутись по домівках.


Приймаючи нагороду, Архиєпископ зазначив: "Хоча на цій нагороді написано моє імʼя, я прийму її не для себе, а для людей цієї північної території, які так багато терпіли і добилися успіху завдяки своєму прагненню миру. Саме ці люди сказали: хочемо жити в мирі, жити спокійно. А ви, люди, які ведете боротьбу, перестаньте боротись!"


Під час вручення нагороди також було підкреслено активну участь єрарха в діяльності на користь покращення ситуації дітей та вʼязнів Уганди, а також жести солідарності з жертвами конфліктів.


На даний час Архиєпископ Одама є главою Конференції єпископів Уганди та Комітету справедливість і мир при Міжрелігійній раді Уганди, до складу якої входять католики, англікани, православні та мусульмани.


Організація "World Vision International", яка присвоює нагороду, займається наданням гуманітарної  допомоги та допомоги для розвитку. Вона є однією з найбільших у світі установ такого типу, допомагаючи потребуючим, особливо дітям, на шести континентах, в т.ч. надаючи фінансову підтримку, речі та проводячи освітні програми.


За матеріалами wiara.pl