//

Прем’єр Лівану розповів про очікування від папської аудієнції

28 листопада у Папи Бенедикта XVI запланована приватна аудієнція для ліванського прем’єр-міністра Наджіба Мікаті. Напередодні цієї події, в неділю, у інтерв’ю для Ватиканського Радіо прем’єр Лівану розповів про свої очікування від папської аудієнції. Зокрема він зазначив, що хоче обговорити з Папою Бенедиктом XVI різні питання, які турбують його країну та регіон. Він також додав, що важливо говорити про взаємні стосунки, «послання Лівану» на Близькому Сході, а також об’єднання спільнот у тамтешньому суспільстві.


Пан Мікаті зазначив, що планує запевнити Папу в тому, що ліванці прагнуть зберегти Ліван як зразок мирного співіснування між народами. «Ми повинні триматися цього завжди» - додав він.


Прем’єр-міністр Лівану також додав, що хоче обговорити з Папою поточну ситуацію в регіоні і те, яку роль у ній можуть відіграти християни.


Стосовно повідомлень у ЗМІ про можливий візит Папи до Лівану, пан Мікаті зазначив: «Відкрию невеликий секрет: під час аудієнції я передам Папі Бенедикту XVI запрошення від Президента Республіки Мішеля Сулеймана відвідати Ліван».