//

Префект Конгрегації євангелізації народів відвідує Конго з пастирським візитом

Префект Конгрегації євангелізації народів кардинал Фернандо Філоні відвідує з пастирським візитом Демократичну Республіку Конго - країну, яка роздирається внутрішніми конфліктами і скочується до громадянської війни. За словами кардинала, мета його візиту - сприяти запровадженню злагоди, миру і справедливості в цьому куточку Африки, а також передати мешканцям Конго найщиріші побажання від Бенедикта XVI і запевнити їх у тому, що Папа пам'ятає народ Конго в своїх молитвах.


Під час відправи Служби Божої минулої неділі в столиці країни Кіншасі кардинал Філоні говорив про проблеми, що стоять перед Конго. Це – насильство, що не перестає ось уже багато років, партизанський рух, повна відсутність безпеки. Все це вкрай негативно позначається на повсякденному житті громадян країни.


Візит високопоставленого ватиканського єрарха до Конго триватиме тиждень. Він зустрінеться з єпископами та іншими представниками духовенства і монаших чинів та відвідає установи, якими опікується Церква: лікарні, школи, центри професійної підготовки, а також Католицький університет.


Візит префекта Конгрегації євангелізації народів проходить під девізом: «Церква в Конго: від II Ватиканського Собору по сьогоднішній день». Цей візит слід розглядати в контексті підготовки Католицької Церкви в Конго до Року Віри, що починається восени.


За матеріалами sibcatholic.ru