//

Префект Конгрегації віровчення закликав католиків "не ховати голову в пісок"

12 травня під час урочистостей на честь св. Станіслава в польському Кракові,  Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер звернув увагу, що сьогодні все частіше звучить думка деяких кіл, що Церква непотрібна, що вона – це чужа реальність, що Церква не встигає за сучасністю.

 

Єрарх закликав не піддаватися подібній брехні. "Сьогодні треба з міццю сповідувати свою віру! Сьогодні не вистачить просто промовчати. Любов до Бога повинна мотивувати нас до мужності та свідоцтва життя", – сказав у своїй проповіді під час головної св. Літургії  ватиканський єрарх.


Архиєпископ Мюллер наголосив, що св. Станіслав "жив Євангелієм і сміливо проголошував його". За його прикладом "не можна сьогодні ховати голову в пісок. (...) Сьогоднішні учні Доброго Пастиря не можуть не слухати його і йти за кимось іншим", – нагадав єрарх. "Ми розуміємо, що не можна соромитися хреста, не можна, склавши руки, дивитися як ображають Христа, не можна погодитися на відмову від Бога, не можна погодитися на закриття віри в так званій "області особистого життя", – додав він.


Архиєпископ зазначив, що сьогодні потрібна мужність у сповіданні приналежності до Церкви, яка є єдиною, святою, вселенською і апостольською, яка є чудовою і є нашим домом. Префект Конгрегації віровчення закликав присутніх на урочистості на честь св. Станіслава протистояти тому, що ображає людську гідність і принижує звичаї здорового суспільства. Це все, на його думку, іноді може загрожувати існуванню людського суспільства і загальному благу.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va