//

Представники Центру душпастирства осіб із вадами слуху “Надія” УГКЦ візьмуть участь у секційному обговоренні на Євхаристійному конгресі в Дубліні

У Дубліні (Ірландія) 10-17 червня 2012 року відбудеться 50-й Міжнародний Євхаристійний конгрес, присвячений служінню глухих. Окремою частиною цього масштабного заходу буде проща людей з вадами слуху і їхніх капеланів “Слід глухих”. Зокрема, в цій прощі візьмуть участь представники Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія" УГКЦ. Про це повідомив о. Олег Лазуркевич, директор Центру ДОВС “Надія” УГКЦ.

 

Тема цьогорічного форуму – “Євхаристія: Єдність з Христом і один з одним". Під час Конгресу відбуватимуться літургійні, культурні події, катехиза, тематичні секції. Проща “Слід глухих” проходитиме 14-17 червня в кампусі Дублінського університету. Разом із міжнародними організаціями делегація центру “Надія” УГКЦ  також буде залучена до секційної роботи. Центр представить досвід служіння глухих в УГКЦ - досвід інтенсивних курсів жестової мови і культури глухої людини та клубу жестової мови. У шести секціях доповідатимуть відомі фахівці в цій ділянці про головні аспекти життя католицьких спільнот глухих і тих, хто недочуває.

 

Участь Центру в Конгресі стала можливою за сприяння Апостольського екзарха для українців-католиків у Великобританії та Ірландії Владики Гліба (Лончини) та української парафії м. Дубліна.

 

Департамент інформації УГКЦ