//

Представники світської влади покладають великі надії на візит Папи в Калабрію

Італійська єпархія Ламеція-терме почала підготовку до пастирського візиту Папи, який відбудеться 9 жовтня. Підготовка відбувається в повній синергії Церкви і державних установ.


Монс. Луїджі Кантафора, єпископ Ламеція-терме, виступив на прес-конференції, організованій муніципальною адміністрацією. «Святіший отець - сказав калабрійський єрарх - під час пастирського візиту дасть нам поштовх до надії, ковток кисню нашій землі, відкриє співтовариству Ламеції нові горизонти, щоб оцінити її справжні ресурси». «Цивілізація любові - сказав далі монс. Кантафора - може реалізуватися лише при узгодженій праці, коли єдина мета – загальне благо. Шлях підготовки до цієї видатної історичної події показує живе, щедре обличчя Церкви, повне натхнення: досить подумати, що кількість заявок на участь в Службі Божій під проводом Святішого Отця перевершила всі найсміливіші очікування».


Керівники єпархії подякували місцевій адміністрації і меру за великий внесок в організацію майбутньої події. Зі свого боку, мер міста Джанні Сперанца підкреслив надзвичайну важливість приїзду Бенедикта XVI. «Цей історичний момент - сказав він - ознаменує початок нового історичного етапу для нашої міста і для всієї Калабрії». Те ж саме підтвердив і віце-мер, а також інші представники адміністрації. Недавно був підписаний договір про передачу земельної ділянки під будівництво конкатедрального собору імені святого Бенедикта – спеціально на честь Папи Бенедикта XVI. Новий собор буде споруджений прямо навпроти мерії. Всі роботи з підготовки місцевості для проведення зустрічі з Папою також веде мерія. Адміністрація міста фінансує і ремонт катедрального собору та древнього храму Св. Домініка. Він почнеться наступного тижня. Буде виділена також автобусна лінія для учасників зустрічі з Папою. Влада сприймає його приїзд як чудовий привід для благоустрою міста. Префект міста Катандзаро Антоніо Репуччі теж покладає великі надії на візит Папи. «Візит Папи Бенедикта XVI, - заявив він - це подія для всієї південної Італії, «щеплення довіри», щоб подолати розрив наших територій. Ми повинні працювати разом, говорити «ми», а не індивідуалістичне «я». На рівні безпеки ми сподіваємося понад всяку надію, а це можливо лише разом. Сподіваюся, що візит спонукає до глибоких роздумів весь народ доброї волі, але особливо тих, хто порушує закон».

Джерело: Радио Ватикан