//

Представники Пасторально-місійного відділу УГКЦ зустрілися із священиками греко-католицького вікаріату Румунії

Від 29 жовтня по 2 листопада 2011 року в п'ятнадцяти містах проходила  душпастирська зустріч владики Йосифа (Міляна) з українськими священиками вікаріату УГКЦ в Румунії. Ключовою темою зустрічі було питання збереження ідентичності УГКЦ, зокрема її традиції та мови поза межами України. Разом з владикою в зустрічах приймав участь о. Василь Поточняк, виконавчий секретар відділу.

 

Як повідомив отець Василь, єпископ відвідав греко-католицькі парафії в Сірет, Гропень, Радівці, Кліт, Майдан, Качіка, Камплулунг-Молдовенеск, Кречюнів, Куштіль, Вишівська Долина, Поляни, Сігет, Малий Тячів і П’ятра. Загалом у Румунії діє 13 українських греко-католицьких парохій та 7 дочірних спільнот, в котрих душпастирюють 12 священиків.

 

За 5 днів місійної поїздки до Румунії Голова та виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу відвідали майже усі громади УГКЦ цієї країни. На зустрічах із священиками та вірними УГКЦ в Румунії Владика Йосиф рекомендував душпастирям запровадити постійні зібрання пресвітерів вікаріату, за участю спеціалістів–богословів та реколектантів–духівників, як з Румунії, так і з України. Заохочуючи священиків організовувати прощі до греко-католицьких чудотворних ікон,  владика закликав їх розвивати ініціативу проекту для дітей та молоді «Відвідати Україну сакральну», а також запросив їх до участі в семінарах для місіонерів, котрі проводяться представниками УГКЦ.

 

Владика закликав парафіян та священиків писати статі і замітки до періодичних видань та інтернет-ресурсів УГКЦ  про події, які відбуваються у греко-католицькій церкві Румунії. Отець Василь запросив взяти участь у  прощі мігрантів із м. Самбора, що на Львівщині  до с. Зарваниці, Тернопільщина, котра  відбудеться 3 - 12 серпня 2012 року. Священики УГКЦ в Румунії, у свою чергу, звернулися із проханням до представників Пасторально-місійного відділу УГКЦ посприяти у відкритті чоловічого монастиря в Румунії, що сприятиме духовній підтримці священиків та вірян на цих землях.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ