//

Представник Папи вирушив до В’єтнаму

Папський представник у В'єтнамі розпочав третій візит до цієї комуністичної країни. Архиєпископ Леопольдо Ґіреллі, який також є Апостольським нунцієм у Сінгапурі, де він постійно проживає, був уже у В'єтнамі в квітні та червні.

 

Цього разу програма візиту (3–18 вересня) включає в себе пастирські та політичні зустрічі в центральній частині країни, в Архиєпархії Хюе. Ватиканський дипломат вперше отримав від в'єтнамської комуністичної влади дозвіл на проживання в будинках, що належать Католицькій Церкві. Під час попередніх візитів, Архиєпископ Ґіреллі повинен був мешкати в готелях. На думку в’єтнамських католиків, такий вчинок комуністичної влади має бути знаком потепління у стосунках між урядом Ханою та Святим Престолом.

 

Представник Папи відправить Літургію в національній марійській святині Ла Ванг, а потім зустрінеться з 5 тис. в'єтнамських католиків у соборі міста Хюе, де будуть обговорювати перспективи розвитку Церкви в цій країні. Папський делегат у В'єтнамі також буде мати зустріч з представниками місцевої державної адміністрації.


За матеріалами Radio Watykańskie