//

Празник Воздвиження у відпустовому місці Глиняни

В днях 26 та 27 вересня у м. Глиняни, на Золочівщині, відбулися святкування з нагоди празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста.

Протягом двох днів прочани мали змогу помолитися й діткнутися до Чудотворного образу Розп’яття Христового, випросити Божих ласк, а також отримати Повний відпуст.

 

У понеділок, 26 вересня, у храмі Успення Пресвятої Богородиці, розпочалися молитовні чування «Хрест Христовий» біля чудотворної ікони Розп’яття Христового.

 

Наступного дня, в день празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, мешканці Глинян та прочани вітали Преосвященнішого владику Ігора. Архиєпископ Львівський очолив Божественну Літургію і звернувся до присутніх із пастирським словом.

 

«По усіх континентах Землі відомо, що Син Божий помер на хресті ради людей, з превеликої любові, щоб усі народи світу були щасливими у вічності, - зауважив Архиєрей. Це найперше відноситься до нас, християн, бо кожній особі повинно залежати на нашому спасінні. Яка була б кому радість із того, що інші отримають спасіння, що інші - щасливі, коли б ми цього щастя та вічної радості у небі не змогли скоштувати»?

 

«Достойні сестри й брати, ніколи не забуваймо, що Небесний Отець з любові до нас «Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним (Ів. 3.10). Син Божий прийшов на світ, щоб ми стали учасниками неба, щоб ми були Його Отцем та усіма учасниками Царства Небесного у вічності завжди. Не опустімо цього дару нашого життя», - завершив владика Ігор.

 

Після Божественної Літургії адміністратор храму Успення Пресвятої Богородиці, о. Андрій Лукачик подякував Архиєпископу за участь у святкуваннях і, від імені парафіяльної спільноти, подарував владиці архиєрейські ризи.

 

Архиєрей подякував за подарунок і поділився з вірними враженнями від нещодавньої поїздки до Бразилії, де відбувався Патріарший Собор та Синод Єпископів УГКЦ. Преосвященніший зауважив, що незважаючи на асиміляційні процеси та значну відстань до Батьківщини, українська спільнота  тримається своєї Церкви, шанує мову і традиції. Владика також розповів про досвід спілкування зі столітньою парафіянкою, яка ще пам’ятає пастирський візит до Південної Америки Митрополита Андрея Шептицького.


Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії