//

Празник Пресвятої Євхаристії у Ватикані. Бенедикт ХVІ очолить Святу Літургію та Євхаристійний процесійний похід

Четвер 23 червня 2011 року – це за григоріянським і за юліянським календарями празник Пресвятої Євхаристії, чи як його ще називають Божого Тіла. Римо-католицька Церква називає це свято Урочистістю Найсвятішого Тіла і Крові Ісуса Христа.

 

В Італії, як і в багатьох країнах світу, серед яких також і Україна, з душпастирських причин празник переноситься на найближчу неділю, але у Ватикані він завжди відзначається у сам день свята, тобто у четвер.У деяких країнах світу, наприклад, в Іспанії та Польщі цей день є державним святом.

 

Після закінчення нашої передачі, тобто о 19-ій годині римського часу, Радіо Ватикан транслюватиме Службу Божу, яку у папській базиліці Святого Івана на Латерані очолить Святіший Отець Бенедикт XVІ. Після богослуження відбудеться традиційний Євхаристійний процесійний похід від базиліки Святого Івана на Латерані до базиліки Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore), що простягнеться на декілька кілометрів вулицею Мерулана. Як і кожного року, у цьому урочистому процесійному поході візьмуть участь кардинали, єпископи, священики, ченці й черниці, семінаристи, члени церковних братств, Євхаристійні асоціації, міністранти, діти, які прийняли або цього року приймуть Перше Святе Причастя, скаути та інші молодіжні організації та десятки тисяч паломників і римлян.

 

Процесійний похід завершиться перед папською базилікою Святої Марії Більшої, де Вселенський Архиєрей уділить Євхаристійне благословення.

 

Джерело: Радіо Ватикан