//

Православні мають великі сподівання щодо Папського візиту до Лівану

На подорож Бенедикта XVI до Лівану з радістю чекають на Близькому Сході не лише католики, але також і християни інших визнань. Про це в листі від 10 липня пише до Папи греко-православний патріарх Антіохії Ігнатій IV Хазім.

 

Православний єрарх висловлює Папі глибоку повагу за те, що він потвердив свій приїзд, незважаючи на напружену політичну ситуацію на Близькому Сході, чим пригадав світові значення цього регіону і присутність християн у ньому.
«Присутність визнавців Христа доповнює чудову близькосхідну мозаїку монотеїстичних релігій» - підкреслив патріарх, резиденція якого знаходиться у Дамаску, а єпархії – частково у Лівані. «Візит Вашої Святості має для нас особливе значення. Сподіваємося, що завдяки цьому наші слова зможе почути цілий світ, а особливо світ західний. Як побачить Ваша Святість, наш народ заслуговує на те, щоб жити тут гідно і добре. Про це ми молимось постійно і при кожній нагоді» - написав 90-річний патріарх.

 


Ігнатій IV Хазім підкреслює, що мир реалізується лише тоді, коли пануватиме  по цілому світі. Тому глави церков повинні голосно закликати до миру між людьми на всіх світових форумах.

 

За матеріалами: radiovaticana.org