//

Права релігійних організацій Грузії обговорили Держсекретар Ватикану та Голова Національної Ради Церков США

Проблему, пов'язану з діяльністю і статусом релігійних організацій в Грузії, обговорив Державний Секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне з Главою Східної єпархії Вірменської Апостольської Церкви у США архиєпископом Вігеном Айказяном.

 

Архиєпископ Айказян - голова Національної Ради Церков США і з 2009 року - член Оргкомітету Консультативної ради з міжконфесійного діалогу при президентові США Б.Обамі.

 

Зустріч ієрархів відбулася минулого тижня у Ватикані, повідомляє прес-канцелярія Ечміадзіна. Було розглянуто низку питань, що представляють взаємний інтерес. Під час розмови про права релігійних організацій у різних країнах світу торкнулися проблеми Грузії. У цьому контексті було підкреслено необхідність спільних кроків та розвитку співпраці між Ватиканом та іншими християнськими Церквами.

 

Під час візиту до Ватикану ієрарха Вірменської Апостольської Церкви супроводжував представник Папської ради зі сприяння християнській єдності о. Габріель Куіке.

 

Вірменська Церква в Грузії останніми роками стикається з низкою проблем, що стосуються приналежності вірменських храмів, реставрації давньовірменських церков, які знаходяться на межі руйнування, а також відмови офіційного Тбілісі визнавати юридичний статус Грузинської єпархії Вірменської Апостольської Церкви. У результаті багато вірменських храмів занепали, і або були закриті, або передані у користування Грузинської Церкви. У 2009 році у Тбілісі обвалилася вірменська Мугнійська церква Сурб Геворг (XIV ст.), яка була сильно занедбана внаслідок того, що грузинська влада відмовлялася повертати її Вірменській Церкві і не провела при цьому жодних реставраційних робіт.

 

 

За матеріалами blagovest-info.ru