//

Повноважний Посол США в Україні відвідав Собор Святого Юра у Львові

Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Френсіс Теффт, 2 листопада в рамках робочого візиту на Львівщину, відвідав Архикатедральний Собор Святого Юра.

 

Високоповажного гостя у храмі зустрічав Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

 

«Мені було надзвичайно приємно поспілкуватися з паном Послом, адже це людина, яка надзвичайно обізнана із Українською Греко-Католицькою Церквою, зокрема з велетнями духу нашої Церкви, Митрополитом Андреєм та Патріархом Йосифом», - розповідає владика Венедикт.

 

Гості оглянули Собор Святого Юра, а також побували у крипті, де поховані провідники УГКЦ.

 

Цього дня Повноважний Посол США відвідав також Український католицький університет, під час якого зустрівся з ректором о. Борисом Ґудзяком і членами ректорату та оглянув будівництво університетського містечка УКУ.


о. Павло Дроздяк,

прес-секретар Львівської архиєпархії

 

Довідка.

Джон Френсіс Теффт був затверджений Сенатом США на посаді посла США в Україні 20 листопада 2009 року.

 

Він служить у дипломатичному корпусі США вже понад тридцять років. Джон Теффт був послом США у Грузії (з 2005 року), а перед тим - керівником відділу Державного департаменту США, відповідального за відносини з Росією, Україною, Білоруссю та Молдовою.

 

У 2003-2004 роках був радником з міжнародних справ про Національному воєнному коледжі у Вашингтоні. Він також був послом США у Литві (2000-2003 роки) і заступником глави дипломатичної місії США у Москві (1996-1999), причому з листопада 1996 до вересня 1997 року - Тимчасовим повіреним у справах США в Росії. Серед інших дипломатичних призначень Джона Теффта - робота в Єрусалимі, Будапешті й Римі.

 

Серед нагород Джона Теффта - особлива почесна відзнака Державного Департаменту США у 1992 році, нагорода як найкращому заступнику глави американської дипломатичної місії за 1999 рік (за роботу в Москві), а також президентські нагороди за віддану службу (2001 і 2005 роки).

 

Джерело: ugcc.lviv.ua