//

Посвячення каменю під пам’ятник борцям за волю України

Історія вчить нас, що міське життя - це ніщо інше, як здобуток досвіду суспільного життя. Міста згадуються в Біблії. Духовна історія людства, Біблія, розповідає нам, як життя людей переходило від життя кочівників до життя осілого, а відтак міського.

 

Цими днями наше славне місто Надвірна святкувало День свого народження. Святкові урочистості розпочалися в суботу на міському стадіоні, де серед гостей були очільники районної та міської влади, гості з Польщі, керівники нафтогазових підприємств (які в цей день відзначали своє професійне свято). Для благословення були запрошені представники церковних конфесій Надвірнянщини.

 

УГКЦ представляв декан Надвірнянський отець-мітрат Григорій Сімкайло, представником від УПЦ Київського патріархату був Єпископ Коломийський і Косівський Іоан Бойчук.

 

Наступного дня, в неділю, в день вшанування пам’яті Усікновення Чесної Голови Івана Хрестителя, після недільних богослужінь було урочисто закладено і освячено камінь, який у скорому майбутньому перетвориться на пам’ятник борцям за волю України. Цей день став днем об’єднання всіх жителів району, незалежно від політичних переконань, релігійної приналежності та особистих уподобань, бо сквер біля управління державної податкової інспекції став майданом однодумців, що прагнуть єдиної мети: щоб пам’ять про героїв-патріотів жила у віках.

 

Посвячення каменю очолив декан Надвірнянський отець-мітрат Григорій Сімкайло у співслужінні трьох деканів УГКЦ: о.-м. Івана Бойка, Богдана Михайлини, Івана Качанюка, священнослужителів нашої церкви та духовенства УПЦ (КП) та УАПЦ.

 

Всіх присутніх окрилила надія і віра в те, що Господь почув ті святі молитви, занесені в той день перед маєстат Всевишнього, і той день, той приклад єдності стане добрим початком братнього примирення в нашому місті, нашому народі і в цілій Україні.

 о. Андрій Бакота, м.Надвірна

 

Джерело: kolomyya.org