//

Посвячення каменя в Кузнецовську

«Ти зволив світлим поглядом милосердя свого місце це відвідати, та вилиттям благодаті Твоєї від усякої скверні очистити, і очищеним зберегти. І як бажання возлюбленого Твого Давида через благочесне діяння сина його Соломона сповнити зволив, так і в ділі цьому наші бажання звершити зволь, співдією Господа нашого Ісуса Христа…»

 

(Із молитви на благословення першого каменя під будівництво Церкви).

 

1 червня 2013 року в місті Кузнецовську Преосвященний Владика Йосафат Говера  Екзарх Луцький освятив хрест та наріжний камінь під будівництво нового Храму на честь Пресвятої Тройці. На освяченому місці відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолив Владика Йосафат у супроводі отця Євгена Задорожного ЧНІ, який опікується будівництвом цього храму та численним духовенством з міста Луцька, Ковеля, Рівного, Шацька та Львівщини, преподобними сестрами згромадження Божого Провидіння, братами семінаристами із Тернопільської Вищої духовної семінарії, які прекрасним співом славили Бога та нашими вірними. ФОТОРЕПОРТАЖ

Преосвящений Владика Йосафат у своєму слові влучно відмітив, що місто Кузнецовськ є дуже гарним, чистим , із зеленими парками і скверами, але бракує храмів, де б заносилася молитва до Господа за благословення для цього чудового міста. Тому освячуючи цей наріжний камінь, висловив надію на те, що в скорому часі тут виросте не тільки архітектурна оздоба для міста, а насамперед місце святе, місце молитви і зустрічі людини з Богом. Навчаючи, як добрий батько, Владика Йосафат звернув увагу, як сьогодні бракує нам християнам, особливо у цей 1025-літній ювілей хрещення Руси-України, єдності, яка неможлива без любові одне до одного. Тільки там, де є любов є Бог, мир, спокій і щастя, якого усі ми так щиро прагнемо.

 

На завершення урочистостей Владика вручив почесні грамоти усім хто спричинився, у різний спосіб, до виділення землі та початку будівництва Храму на Честь Пресвятої Тройці. Після того відбувся концерт за участі священичого гурту «Новий час», який подарував багато приємних вражень наповнюючи серце і душу Божою радістю.

1 червня є днем захисту дитини, тому з цієї нагоди Преосвященний Владика відвідав реабілітаційний центр для дітей-інвалідів, де благословив їх, вручивши подарунки та пам’ятні образочки Святого Миколая від спільноти Української Греко-Католицької Церкви, а брати-семінаристи прикрасили цю зустріч своїм співом.

Урочистості у Кузнецовську завершилися візитом Преосвященого Владики Йосафата та духовенства до міської ради, де відбулася зустріч із міськім головою. На зустрічі будо висловлено надію на взаємну співпрацю та допомогу в розбудові морального та духовного розвитку цього молодого, але дуже перспективного міста.         

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Джерело:  http://www.lutsk-ugcc.org.ua