//

Посольство Австралії у Ватикані зміцнило відносини між обома державами

Відносини між Австралією та Апостольською Столицею змінились у 2008 році. Впродовж років між цими країнами існували дипломатичні відносини, однак Австралія не мала ні власного посольства у Ватикані, ні посла, котрий би жив у Римі. Але кілька років тому ситуація помінялась.


Тім Фішер, посол Австралії до Ватикану, розповідає, що раніше посол був змушений двічі чи тричі на рік літати до Риму, щоб налагоджувати контакти в обмежений період часу. «А тепер я маю можливість робити усю необхідну роботу впродовж усього року і відвідувати усі необхідні заходи» - додає він.


Дипломатичні відносини з Австралією розвинулись після проведення Всесвітнього Дня Молоді у Сіднеї за участю Папи Бенедикта XVI. Пан Фішер зазначає, що присутність посла у Ватикані набагато покращила комунікацію між обома країнами.


Цього року виповнюється три роки з часу, коли пан Фішер почав виконувати свої обов’язки у Ватикані. Лише цього року він допоміг організувати подорож потягом зі станції Ватикану до італійського міста Орвіето з нагоди 60-ліття Карітасу. Нещодавно відбулося відкриття Австралійського Дому (Domus Australia) за ініціативи австралійських єпископів, який особисто благословив Папа. Окрім того були організовані обговорення на тему кліматичних змін, виробництва продуктів харчування та голоду.


Апостольська Столиця має формальні відносини із 176-ма країнами, однак у Римі проживає лише 78 послів.


За матеріалами Romereports.com