//

Посол Великобританії у Ватикані про щорічне звернення Папи до дипкорпусу

У понеділок вранці у Ватикані Папа Римський Бенедикт XVI виступив зі своїм щорічним зверненням до дипломатичного корпусу перед 115 послами при Святому Престолі.


Посол Великобританії при Святому Престолі Найджел Бейкер наголошує, що це звернення Бенедикта XVI можна назвати похмурим, але воно не було ні смутним, ані песимістичним


У своєму інтерв'ю Радіо Ватикану посол Бейкер розповідає про те, що, на його думку, є основним у зверненні Папи: "Не дайте короткотерміновій кризі стримувати вас від важливих довгострокових програмних цілей і завдань. Його Святість дуже ясно показав, що ми не повинні впадати у відчай у цей момент кризи, а що ми маємо дивитися у майбутнє з новим зобов'язанням, новим діалогом, новим творчим потенціалом для себе і для молодих поколінь. Ще він відзначив кілька конкретних областей, зокрема Близький Схід, Європу і Європейську кризу та зміцнення релігійної свободи у всьому світі".


Посол Бейкер також зауважив, що Папа спонукав до більшої креативності та прихильності з боку світових лідерів. На прохання прокоментувати промову Папи з власної геополітичної точки зору, він зазначив, що усе звернення було проникнуте нагадуванням про глобальну роль Святого Престолу.

 

За матеріалами www.news.va