//

Посол США про звернення Папи

«Ми є однодумцями у справі захисту основних прав людини і, звичайно, права на свободу релігії» - зазначив посол США Мігель Діаз, котрий був одним з присутніх в понеділок на щорічній зустрічі Папи з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святійшому Престолі.

 

 

«Сьогодні ми святкуємо річницю формальних дипломатичних стосунків між Апостольською Столицею та Сполученими Штатами,- додав він,- це чудова нагода підсумувати, що США були непохитним захисником права на свободу релігії. Президент Обама строго засудив напади на християн в Іраку, Єгипті та Нігерії, а також запропонував будь-яку необхідну допомогу для того, щоб привести винних до відповідальності.»

 

 

Щодо слів Папи стосовно попередження про відкинення релігії у західному суспільстві заради фальшивого плюралізму, п. Діаз зазначив: «Однією з прекрасних цінностей американського суспільства є релігійна толерантність, вона є в самому серці буття американця. У нас нема такого типу радикального секуляризму, який закриває позитивний внесок релігійних діячів у суспільство.»

 

 

За матеріалами Vatican Radio