//

Послання єпископів християнських церков до Різдва Христового

Христос Рождається!


Ми, єпископи трьох християнських церков:
єпископ Одесько-Сімферопольський Броніслав Бернацький, Римсько-католицька Церква,
єпископ Одесько-Кримський Василь Івасюк, Українська Греко-католицька Церква,
єпископ Німецької євангелічно-лютеранської Церкви України Уланд Шпалінгер,
звертаємося з різдвяним посланням до всіх жителів м. Одеси і всіх людей доброї волі.

 

Христос Рождається!

Ми святкуємо Різдво у відповідності з різними християнськими традиціями. Свято Різдва Христового - це радість, яка об'єднує нас, тому що Бог став чоловіком і прийшов до нас.
Ісус відмовився від всіх знаків зовнішньої влади і сили, тому що хотів знайти любов, прихильність і довіру людей.
Ми пізнаємо це, дивлячись на Немовля Ісуса в яслах. Ми пізнаємо це по співу ангелів, які проголосили всьому світу мир Божий, почавши з пастухів. «Слава во вишніх Богу, і на землі мир, і людям благовоління» (Луки 2, 14)
У Дитяткові-Христові в яслах ми пізнаємося також розп'ятого і воскреслого Сина Божого, Який покликаний Богом повернутися, судити і творити вічне Царство миру.

 

Ми разом звертаємося до всіх людей доброї волі з проханням: святкуйте Різдво Христове, пам'ятайте при цьому слова пророка Ісаї, що з нами Бог! Святкуйте його радісно і вдячно як духовне свято, свято віри. Святкуйте його в храмах та в сім'ї. Якщо ви робите подарунки, то думайте при цьому про великий дар, який Бог зробив людям. Шукайте миру, допомагайте світу стати кращим. При цьому не так важливо, в якій християнській традиції ви святкуєте Різдво Христове. Важливі намір, віра, надія. Важливо, що ми разом приймаємо різдвяний мир як дар Божий і передаємо його іншим людям. При цьому ми думаємо про молодь, про людей похилого віку, про хворих, про дітей-сиріт, про самотніх та потребуючих людей.

 

Хай благословить вас Бог, ваші родини і доми, ваше життя Своїм різдвяним миром!

 

За матеріалами: http://primirenie.in.ua