//

Послання єпископів Італії на наступний Всесвітній день богопосвячених осіб

2 лютого, коли за григоріянським календарем святкується празник Стрітення Господнього, католицька Церква відзначає Всесвітній день богопосвячених осіб. Цю традицію у 1997 році започаткував блаженний Папа Іван Павло ІІ, бажаючи, щоб Церква краще усвідомила роль та оцінила осіб, які повністю посвятились Богові у чернечому житті, а для духовних осіб цей день є нагодою оживити своє богопосвячене життя.

 

З нагоди ХVІ Всесвітнього дня богопосвячених осіб італійська Єпископська комісія в справах духовенства та богопосвяченого життя оприлюднила окреме послання на тему: «Самовиховання до святого життя за прикладом Ісуса». Як вказують італійські єпископи, богопосвячені особи, відповідаючи на заклик Папи Бенедикта ХVІ, покликані відповісти на головний виклик сьогодення, а саме на секуляризацію, тобто зісвітчення суспільства. Італійські ієрархи підкреслюють, що богопосвячені особи є справжнім пророчим знаком у сучасних нелегких часах.

 

В Італії нараховується коло 140 тисяч богопосвячених осіб, а у світі – майже 875 тисяч, з яких 740 тисяч становлять черниці, а 135 тисяч – ченці.

 

Джерело Радіо Ватикан