//

Послання єпископату Куби з нагоди візиту Папи

Подорож, яка «зміцнить християнське коріння нашого народу». Таким побажанням кубинські єпископи закінчують своє послання з нагоди вже недалекої подорожі на Кубу Святішого Отця Бенедикта XVI, який перебуватиме у цій острівній державі Карибського регіону від 26 до 28 березня.

 

Ієрархи описують атмосферу «особливого ентузіазму», яка панує як в парафіях, так і серед багатьох кубинців, які себе ототожнюють з Католицькою Церквою, або почуваються її частиною, вбачаючи у відвідинах Папи сповнення давнього бажання свого. Єпископи зазначають, що здійснити цю подорож, не зважаючи на обмеження, накладені віком та багатьма обов’язками, що випливають з відповідальності за цілу Вселенську Церкву, було і в Папи, який хоче прибути, щоб підтримати кубинців та взяти участь в ювілейних святкуваннях з нагоди 400-річчя віднайдення чудотворної статуї Пресвятої Богородиці Милосердя, Яка є Небесною Покровителькою країни.

 

Щоб належно приготуватися до зустрічі зі Святішим Отцем, ієрархи запрошують місцеву спільноту в наміренні успішного перебігу візиту Папи присвятити один день (15 березня) Євхаристійній молитві в усіх громадах, наступний день (16 березня) провести в пості, та ще один день присвятити ділам милосердя.

 

Джерело: Радіо Ватикан