//

Послання Папи Бенедикта XVI до народу Гаїті в річницю руйнівного землетрусу

В середу, 12 січня 2011 р., кардинал Роберт Сара,  Президент Папської Ради “Cor Unum”, очолив в столиці Гаїті місті Порт-о-Пренс поминальну Службу Божу за жертви землетрусу, який рік тому уразив цю країну. Під час богослуження він зачитав послання Папи Бенедикта XVI.

«З нагоди першої річниці жахливого землетрусу, який уразив вашу країну, спричиняючи численні жертви, висловлюю свою близькість усім вам, дорогий народе Гаїті, запевняючи в своїх молитвах, особливо – за померлих», – пише Святіший Отець.

 

«В теперішній, особливо важкій ситуації, прагну звернутися до вас зі словами підбадьорення, – йдеться далі у посланні. – Тепер пора відбудовування не лише матеріальних структур, але, передовсім, – громадського, суспільного та релігійного співжиття. Бажаю, щоб народ Гаїті був головним діячем актуальної історії та свого майбутнього, ввіряючись також міжнародній підтримці, запропонованій з великодушністю через економічну допомогу та волонтерів з усього світу.

 

Я присутній між вами через Його Еміненцію кардинала Роберта Сара, Президента Папської Ради “Cor Unum”. Через його присутність та голос висловлюю вам свої заохочення та любов. Ввіряю вас заступництву Пресвятої Богородиці Неустанної Помочі, Небесної Покровительки Гаїті, яка, в чому я впевнений, не залишиться байдужою до ваших молитов. Нехай Господь поблагословить увесь народ Гаїті».

 

Джерело: Радіо Ватикан