//

Послання до священиків з нагоди Адвенту

Божа Матір є прикладом чування, про потребу якого нагадує літургійний період, що розпочався. Про це наголошує в посланні до священиків з нагоди Адвенту префект Конгрегації у справах духовенства.


Кардинал Мауро П'яченца зазначає, що Непорочне Серце Марії неустанно чувало. У молитовному чуванні Вона отримала Благовіщення, яке змінило історію людства, а потім оберігала Ісуса в своєму лоні, породила Його і стала Його Ученицею, йдучи за Ним під хрест. Також, чуваючи, очікувала з певністю віри на Його Воскресіння, і, нарешті, була взята до неба.


"Христос неустанно чуває над Своєю Церквою і над кожним з вас! – наголошує кардинал П'яченца, звертаючись до священиків всього світу. – Найсвятіша Матір Ісуса і наша стежить за нами! Пильність, до якої закликає нас, пов'язана з пам'яттю про те, що сталося в нашому житті, коли ми зустріли Христа і увійшли у велику таємницю, ставши Його священиками, а також відкрили Божі можливості. Марія насправді постійно зберігала в серці те, що Бог зробив у Ній, і відповідно до цього переживала своє завдання Божої Матері. До того ж, вона постійно була готова і відкрита до того, що "можливе", тобто підпорядкуванню люблячій волі Бога. Сьогодні з неба Марія оберігає нас в живій пам'яті про Христа і постійно відкриває для нас можливості Божественного Милосердя. Отож, просімо Її, дорогі брати, про серце, здатне жити Пришестям Христа в нашому житті і споглядати, як Син Божий в день нашого рукоположення радикально і остаточно ознаменував всю нашу екзистенцію, занурюючи її у Своєму священичому серці, і як щодня оновлює нас в Євхаристії, яка змінює наше життя в пришестя Христа до людства".


Просімо Марію, – пише далі до священиків префект Конгрегації у справах духовенства, – "про серце, уважне до розпізнання знаків пришестя Ісуса в житті кожної людини, а особливо молодих матерів, доручених знакам цього спеціального пришестя, яким є покликання до священства. Нехай Матір священиків і Королева Апостолів випросить тим, хто її про це покірно благає, священичого батьківства, яке єдине здатне "супроводжувати" молодь в їхній радісній, захоплюючій дорозі прямування за Христом. Кажучи "так" при Благовіщенні, Марія заохочує нас до послідовного "так" для наших свячень. У Відвідинах св. Єлизавети Вона закликає нас жити близькістю Бога і нести Його присутність іншим, з радістю служити без обмеження часу і місця", – йдеться в посланні кардинала П'яченци з нагоди Адвенту.


За матеріалами: wiara.pl