//

Португалія: Церква і захисники життя проти гомо-всиновлення, котре порушує права дітей

Лише сім'я, в якій є батько і мати, має антропологічну структуру, що дозволяє забезпечити дитині гармонійне виховання. Про це нагадав речник єпископату  Португалії після того, як місцевий парламенті надав особам, що живуть у гомосексуальних зв’язках, право усиновити дитину свого партнера. Відповідний закон було прийнято там незначною більшістю (99 за, 94 проти), при цьому було відхилено законопроект, внесений найбільш лівою партією, який передбачав право усиновлення для всіх без винятку "гомосексуальних шлюбів." Ці псевдошлюби португальський парламент запровадив уже три роки тому, повідомляє Радіо Ватикану.

 

"Церква ще раз підтверджує, і то навіть просто з антропологічних міркувань, що усиновлення дитини не є чимось, що належить будь-якій дорослій особі, – сказав о. Мануель Морухао. – При усиновленні йдеться про те, щоб дитина отримала прийомну сім'ю та знайшла в ній якнайкращі умови, якщо вона втратила своїх біологічних батьків чи вони не в змозі виконувати батьківські та материнські обов’язки". Прес-секретар Конференції Португальських Єпископів нагадав, що кожна дитина, зростаючи, потребує взаємодоповнюючих мужності та жіночності, що можуть дати їй насамперед біологічні батьки, а за їх відсутності – прийомна сім'я. Тому в такій сім'ї вкрай необхідні батько і матір.

 

Після затвердження парламентом можливості усиновлення гомосексуальними парами Португальська Федерація За Життя також оприлюднила заяву. Захисники життя нагадують, що дитина має право розвиватися у середовищі, максимально наближеному до того, яке творили її власні батьки. Таким чином усиновлення гомосексуалістами є дискримінацією, оскільки деяких дітей умисно позбавляють чоловічого або жіночого елементу в середовищі, в якому вони будуть рости аж до дорослого віку.