//

Попільну середу Папа відсвяткує в базиліці святої Сабіни

В Римо-Католицькій Церкві Великий Піст розпочинається у Попільну середу. Католики, на знак покаяння, роблять попелом на чолах знак хреста. Цього року Бенедикту XVI знак хреста попелом зробить кардинал Йозеф Томко, кажучи: «Пам’ятай, що ти є порох і в порох повернешся».

 

Близько 1200 років зберігається традиція, що моління Попільної середи відбуваються не у Ватикані, а Папа провадить відправи в одній з базилік Риму. Уже кілька десятиліть урочистість відбувається в базиліці Сан Ансельмо. Після цього Папа провадить процесію до базиліки святої Сабіни. Процесія, яка підіймається вгору символізує зусилля, яких католики докладають, аби досягти святості.

 

Кілька днів по тому Папа на тиждень відкладе усі свої зустрічі для духовного усамітнення. Воно розпочнеться в неділю 29 лютого і закінчиться в суботу 3 березня. Науки даватиме кардинал Лоран Монсегво Пасіня з Конго. Він є однією із найважливіших осіб в африканській Церкві, а також провідним голосом, який захищає права людини. Тоді Папа відвідає одну з римських парафій. Цього року це парафія Сан Джовані Батіста де ля Салле аль Торіно.

 

Агенція Romereports.com повідомляє, що розклад цьогорічного Великого посту Папи завершується двома важливими подіями: 10 березня відбудеться візит Примаса англікан Роуена Вільямса, а з 23 по 29 березня триватиме Апостольський візит Святішого Отця до Мексики і Куби. До Риму Понтифік повернеться за три дні до Вербної неділі.