//

Понад 80% американських католицьких священиків, не шкодують про обраний шлях

Понад 80% американських католицьких священиків заявили, що не шкодують про те, що прийняли сан, незважаючи на целібат. Більшість опитаних священиків підтвердили, що щасливі допомагати людям і служити Богу, згідно результатів дослідження, проведеного священиком і психологом Стівеном Россетті з Католицького Університету Америки.

 

Результати дослідження спростовують поширене уявлення в американському суспільстві про «нещасне» життя католицьких священиків.

 

Россетті провів два опитування: в 2004 і 2009 р. р., в яких прийняло участь 1242 і 2482 священиків відповідно.

 

Згідно з даними першого дослідження, відповідаючи на запитання «Якби у мене була можливість знову зробити вибір, чи став би я священиком?», 81.5% респондентів відповіли ствердно. Дослідження Россетті також показує, що 90% священиків в 2004 р. і 92.4% у 2009 р. заявили, що задоволені своїм служінням.

 

Дані опитування Россетті підкріплюються іншими дослідженнями. У 2001 р. Національна федерація ради священиків з'ясувала, що 88% американських католицьких священиків вибрали б такий же шлях, якщо б перед ними знову повстав вибір. «Los Angeles Times» у 2002 р. опублікувала дані про те, що 91% священиків задоволені своїм способом життя.

 

Россетті зазначив 14 чинників, які сприяють «щастю» священиків, серед котрих - вміння зберігати внутрішній світ, участь в богослужіннях і таїнствах, навички вибудовування правильних відносин з духовенством і мирянами.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru