//

Понад 30 тис. паломників взяли участь у прощі до Галицької чудотворної ікони

На Прикарпатті за участю глави УГКЦ відбулася перша всеукраїнська проща до Галицької чудотворної ікони.


Сьогодні у селі Крилос (Давній Галич) Галицького району Івано-Франківської області за участю глави УГКЦ відбулася перша всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Крилоської Богородиці.

 

Як передає кореспондент УНІАН, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні єпископату УГКЦ відслужив архієрейську божественну літургію до Крилоської Богородиці з нагоди Року святих таїнств. У літургії взяли участь керівники області, районів і міст, народні депутати України.

 

Вперше нинішня проща мала статус всеукраїнської і проходила під гаслом «Ви, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися» і стала своєрідною кульмінацією Року святих таїнств.

 

Під час прощі більше тисячі дітей зі всієї України приступили до першої сповіді і святого причастя. Глава УГКЦ наймолодшим паломникам сам уділив святі Тайни. Блаженніший також дав особливе благословення і освятив свяченою водою молоді подружні пари.

 

За словами організаторів, у прощі взяли участь понад 30 тис. паломників.

 

Упродовж прощі всі прочани пройшли обряд відновлення Хресних обітниць, вклонилися чудотворній іконі, відвідали музей історії Давнього Галича (нову експозицію відкрив глава УГКЦ), пройшли хресною дорогою, попили води з чудотворного джерела.

 


Джерело: www.unian.ua