//

Понад 25 тисяч українців з 25 міст долучилися до святкування Національного Тижня Подружжя

Днями в Україні завершився Національний Тиждень Подружжя. Найбільший просімейний рух у світі в Україні відбувався вже втретє і охопив 25 міст. У 250 регіональних та національних заходах взяли участь близько 25 тисяч українців. Серед міст-організаторів – Київ, Житомир, Луцьк, Львів, Тернопіль, Рівне, Дніпропетровськ, Суми, Чернівці, Запоріжжя, Хмельницький, Івано-Франківськ та інші.

 

Програми святкування – найрізноманітніші: від міських Фестивалів Сім’ї та Парадів щасливих сімей до Арок кохання, де кожна сім’я могла оновити весільні обітниці любові та вірності. Лучани відзначили найстаршу подружню пару міста, а в Івано-Франківську традиційно обрали найкращого татуся Прикарпаття. В міських парках на деревах та парканах «сушили» сімейні фото, закликаючи подружні пари не дати засохнути найкращим сімейним спогадам та палким почуттям.

 

Цього року організатори не обмежились одним тижнем – святкування Тижня Подружжя розпочалися в День Матері (12 травня), охопили міжнародний День Сім’ї (15 травня) і подекуди триватимуть до 1 червня – Дня захисту дітей.

 

«Тиждень Подружжя – унікальний рух. Тут ніхто не диктує організаторам, що, коли і як варто робити. Всі регіональні команди – це волонтери, об’єднані спільним баченням та бажанням допомогти українцям будувати щасливі гармонійні сім’ї. Всі заходи, які проводяться в рамках Тижня Подружжя – це ініціатива простих людей, громадських організацій, християнських церков чи просто небайдужих людей, які вирішили подарувати своєму місту та його мешканцям сімейне свято, можливість провести яскравий незабутній час усією родиною. Тиждень Подружжя – час, коли вся країна об’єднується навколо цінностей сім’ї та шлюбу» – розповідає Олена ШАБУНІНА, комунікаційний директор Тижня Подружжя в Україні та Голова правління громадської організації «Сімейний Клуб».

 

«Згідно з даними європейської статистики розлучень, Україна – лідер серед європейських країн. Тут на тисячу жителів припадає 5,3 розлучення. Змінити таку сумну статистику можна, якщо разом проговорити у суспільстві цінності здорової сім’ї. Головна ідея руху – підняти авторитет шлюбу, родини в суспільстві. – додає Олена Шабуніна, – Міцні родини в Україні – це справа кожного».

 

***
Тиждень Подружжя – це міжнародних рух, створений з метою поширення авторитету сім’ї в суспільстві та утвердження цінності родини та шлюбу як найбільш значимого суспільного інституту. Вперше Тиждень Подружжя відбувся у Великобританії в 1997 році. У 2011 році до міжнародного руху долучилась Україна, ставши однією з 20 країн, що відзначають Тиждень Подружжя.


Мета руху – кожного року протягом одного тижня зробити подружжя та шлюб головними темами в країні, об’єднавши для цього зусилля громадських організацій, державних та недержавнихінституцій, медіа та журналістів, християнських церков, бізнесу та всіх небайдужих людей.

 

Джерело: www.marriageweek.in.ua