//

Понад 12000 осіб взяли участь у відкритті 50-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу в Дубліні

Папський легат на Євхаристійному Конгресі в Дубліні молився, щоби ця подія «принесла особливе благословення Ірландії в цей неспокійний час».

 

У проповіді на Святій Месі з нагоди відкриття 50-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу в Дубліні 10 червня 2012 р., на якій були присутні   близько 12500 осіб,  кардинал Марк Велле (MarkOuellett) визнав, що Церква Ірландії «страждає та протистоїть багатьом новим і серйозним викликам вірі».

 

«Добре знаючи про ці випробування, ми разом звертаємося до нашого Господа, Який відновлює, зцілює та зміцнює віру Свого народу», -зазначив він.

 

За словами кардинала Велле, Ірландія відома своєю тривалою традицією вірності католицькій вірі. «Потужна історія відданості Ірландії збагатила не лише ці береги, а й також через її синів і дочок-місіонерів допомогла принести Євангеліє на чимало інших дуже далеких берегів».

 

Кардинал сказав, що знає зі свого власного досвіду проведення минулого Міжнародного Євхаристійного Конгресу в місті Квебек, де він тоді був архієпископом, що Конгрес «приносить багато благословень місцевій Церкві та всім учасникам».

 

У своєму вітальному слові архієпископ Дублінський Дірмвід Мартін (Diarmuid Martin) сказав, що відкриття Конгресу стало днем, коли Церква Ірландії раділа.

 

«Церква радіє без надмірної гордості та не через різноманітні заходи. Вона радіє з дару цього Євхаристійного Конгресу, який старанно готували всюди, вздовж і впоперек по всій Ірландії, - сказав архієпископ. - Церква радіє сьогодні з присутності паломників із багатьох куточків світу, які свідчать про універсальність нашої католицької віри і які виявляють сповнені віри братерство й солідарність із Церквою Ірландії».

 

Архієпископ Мартін зазначив, що Церква Ірландії ступила на тривалий шлях оновлення. «П’ятдесят років після Другого Ватиканського Собору принесли багато благодатей Церкві Ірландії, - сказав він. –Ці п’ятдесят років були також позначені темною стороною гріховної і злочинної наруги та занедбання найслабших членів нашого суспільства – дітей, які мають бути об’єктом найбільшої турботи, підтримки та християнської любові».

 

Церемонія святкування ірландського католицького культурного й духовного спадку, на яку, за очікуваннями організаторів, мають прибути 20000 осіб, відкрила Конгрес у Дубліні по обіді минулої неділі. Організатори розраховують, що кожного дня протягом восьми днів Конгресу (що триватиме з 10 до 17 червня) у спільній Месі, конференціях, катехезах та інших запланованих заходах братимуть участь до 12000 людей.

 

Джерело: www.catholic-media.org

 

Гімн 50-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу в Дубліні «Хоча нас багато»: