//

Понад 100 тисяч католиків зібралося на святкуванні у Лос-Анджелесі

Понад 100 тисяч католиків зі всієї Каліфорнії 5 серпня взяли участь у великому святкуванні на стадіоні в Лос-Анджелесі на честь Божої Матері Гваделупської. Мексиканський образ Марії вшановують у цьому місті по-особливому. Церемонію організувало братство «Лицарі Колумба» і місцева Архиєпархія. Це одна з найбільших подій в католицькому календарі цієї американської держави.

 

Архиєпископ Лос-Анджелесу Хосе Гомес каже, що Пресвята Діва Марія буде супроводжувати Церкву в новій євангелізації, оскільки Вона допомагає проголошувати Євангеліє в Америці. «Вона закликає нас до більшої віри, більшої любові та більшої надії. Вона закликає присвятити наше життя люблячому планові Божому. Робімо все задля Його слави: в наших будинках, в наших сім'ях, в наших осередках та спільнотах, в нашому політичному житті», – вказав єрарх.

 

Під час урочистості можна було вшанувати реліквію, на якій чудесним способом з'явилося в ХVІ столітті зображення Богоматері. Ординарій Лос-Анджелесу сказав, що вона була тією частиною культури, яка перетнула географічні та етнічні кордони. «Богоматір з Гваделупи не є тільки Матір’ю мексиканського народу. Вона – Матір усіх людей, що живуть в обох Америках», – додав єрарх.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie