//

Померлий Христос із Сеговії прибуде на Світовий День Молоді у Мадриді

У місяці серпні, Хресна Дорога, що відбудеться на Світовому Дні Молоді, являтиме собою традиційний іспанський Страсний тиждень, за дійством якого, ми зможемо спостерігати на вулицях Мадрида. Померлий Христос із Сеговії був останньою різьбленою скульптурою автора Gregorio Fernández. Із цією фігурою були відвідані уже 112 іспанських міст. «Остання Вечеря»( Murcia) чи «Ісус у обіймах своєї Матері»( Valladolid) також належать вище названому автору, але вони дещо відрізняються від останньої його роботи.

 

«Ми дуже раді з приводу нашої зустрічі з Христом. Для нас це велика насолода» - зазначив Miguel Ángel Barbado, єпископський делегат із Сеговії.

 

Ця різьблена скульптура Gregorio Fernández, що датується іспанським Барроко 17 століття, знаходиться у Катедрі Святої Марії із Сеговії і кожної Страсної п'ятниці скульптура виходить у світ разом із процесією.

 

«Кажуть, що Gregorio Fernández, перед тим, як почати створювати свій новий шедевр, молився, щоб скульптура вийшла якнайбільш реалістичною»- зазначив Alberto Herreras Díez, професор мистецтвознавства.

 

Джерело: www.madrid11.com/uk/