//

Померла "американська Мати Тереза"

У віці 84 років в Олбані, США, померла сестра Мері Роуз МакГіді, одна з найвидатніших діячів благодійності для дітей та молоді. З 1990 року монахиня, яку впродовж 13 років називали "Матір’ю Терезою безпритульних дітей", керувала Covenant House – найбільшою в США мережею притулків для бездомної та покинутої молоді.

 

Організацію заснував 1978 року в Нижньому Манхеттені в Нью-Йорку францисканець о. Брюс Ріттер. Священик залишив цю працю після того, як його помилково звинуватили у сексуальних домаганнях. Розслідування прокуратури не довело, що ці звинувачення були правдивими. Священик помер дев'ять років потому.

 

С. МакГіді, яка продовжила справу о. Ріттера, допомогла у розвитку мережі Covenant House. Щорічні внески доброчинців становили близько 130 мільйонів доларів. Організація має офіси в 26 містах США та кількох країнах Латинської Америки. Covenant House опікується близько 50 тисячами молоді.

 

Мері Роуз МакГіді народилася в Хезлтоні, штат Пенсільванія. Натхненна діяльністю сестер зі Згромадження Дочок Милосердя святого Вінсента де Поля, що провадили середню школу у Вашингтоні, яку вона відвідувала, залучилася до роботи з дітьми. Вона стала монахинею 1946 року і закінчила навчання у сфері соціології та психології.

 

Йдучи на пенсію 2003 року, сестра Мері сказала: "Я хотіла би мати чарівну паличку і зцілити розбите серце дитини".

 

Монахиня померла 13 вересня. Похорон відбувся 17 вересня в Олбані.

 

За матеріалами: wiara.pl