//

Помер кардинал Вірджіліо Ноі

У віці 89 років помер кардинал Вірджіліо Ноі. Італійський єрарх був емеритованим архипресвітером  ватиканської базиліки, а також папським вікарієм для держави Ватикан.

 


Кардинал Ноі народився у 1922 році в околицях Павії у північній Італії, там закінчив духовну семінарію і після висвячення  у 1944 році чотири роки був душпастирем молоді. Потім у Римі вивчав історію Церкви, щоб викладати цей предмет в духовній семінарії.  Крім того, займався літургічними питаннями в Павійській єпархії і у зв’язку з цим переїхав до Риму для праці в літургічному апостолят на рівні Конференції Єпископату Італії. Викладав також в Папському Літургічному Інституті „Anselmianum”.

 


У 1970 році кардинал став Магістром папських церемоній, впроваджуючи в життя соборні літургічні зміни,  і це було початком цілого ряду функцій, які він вершив у Ватикані. У 1982 році Ноі став секретарем Конгрегації Таїнств і Справ Божого культу, отримав також архиєпископську гідність. З 1989 року перейшов до адміністративну працю у Ватикані. Іван Павло ІІ у 1991 році іменував його кардиналом, а у 2002 році від пішов на пенсію.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie